FETTUCCINE MET HONING-GEROOSTERDE GROENTEN

  • Tijd: 45min
  • Aantal personen: 4

Bereidingswijze:

Begin met de tomatensaus. Fruit de  gehakte ui en geplette knoflook in olie, totdat ze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten sudderen. Meng de zure room door de saus. Roer de gehakte basilicum erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en hak de groenten, inclusief de rode uien,  in vrij grove stukken.  Leg alles in een ovenschaal en meng het met olijfolie, zout en peper. Rooster ongeveer 15 minuten, haal uit de oven en besprenkel met honing en wat verse tijm. Rooster nog eens 10 minuten. Kook de bonenpasta 3 tot 5 minuten in water met veel zout en laat uitlekken. Meng de pasta met de wortelgroenten en de tomatensaus.

Ingrediënten
  • 1 pak Risenta fettuccine or spaghetti
  • 1 kg gemengde wortelgroenten (bijvoorbeeld zoete aardappel, flespompoen, wortel, pastinaak)
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels gehakte, verse tijm
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 eetlepels gehakte, verse basilicum
  • Olie om in te bakken