FETTUCCINE MET SAFFRAANSAUS EN GEROOKTE ZALM

  • Tijd: 30min
  • Aantal personen: 4

Bereidingswijze:

Hak de sjalotten fijn en bak deze op een zacht vuur met de saffraan in een beetje boter zonder dat de sjalotten bruin worden. Voeg de wijn toe en laat inkoken tot ongeveer een derde.

Voeg de slagroom en de crème fraîche toe en kook opnieuw tot de saus romig van consistentie is. Je kunt de saus binden met een beetje maïzena vermengt in water als je een beetje dikkere saus wilt. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta in gezouten water in 3-5 minuten gaar.

Meng de pasta met de saus, verdeel het over de borden en verdeel de gerookte zalm erover. Strooi er verse dille over heen. Serveer met citroen.

Ingrediënten
  • 1 pak Risenta Fettuccine of Spaghetti van sojabonen
  • 2 sjalotten
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 g saffraan
  • 2 dl slagroom
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 eetlepel boter
  • maïzena
  • Zout en peper
  • 200 g gesneden gerookte zalm
  • Een bakje verse dille
  • 1 citroen