LASAGNE MET FETA EN POMPOENPITTEN

  • Tijd: 60min
  • Aantal personen: 4

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de ui en knoflook fijn en fruit zachtjes in olie. Voeg tomatenpuree, gezeefde tomaten, balsamico azijn, bouillon, honing en gehakte basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer en kook de tomatensaus minimaal  20 minuten op laag vuur, bij voorkeur langer.

Pureer de spinazie met wat olie en breng op smaak met zout en peper.

Bechamelsaus. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.  Voeg de melk beetje voor beetje toe en laat even koken. Breng op smaak met peper en zout.


Neem een ovenschaal, ongeveer 20 x 30 cm. Leg in verschillende lagen tomatensaus, spinazie, lasagne bladen, pompoenpitten, bechamelsaus en verkruimelde fetakaas. Begin en eindig met bechamelsaus. Strooi er wat geraspte kaas  over. Zet het in de oven gedurende ongeveer 40 minuten. Garneer met wat verse basilicum en geroosterde pompoenpitten.

Ingrediënten
  • 1 pak Risenta lasagne van sojabonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 600 ml gezeefde tomaten of passata
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 blokje groente bouillon
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
  • 400 g verse spinazie
  • 100 g boter
  • 60 g tarwebloem
  • 8-10 dl melk
  • 200 g fetakaas
  • 100 g pompoenpitten, geroosterd
  • zakje geraspte kaas
  • Verse basilicum voor garnering