Bolognese met linzen en parmezaanse kaas

  • Tijd: 45min
  • Aantal personen: 4

Bereidingswijze:

Neem een koekenpan met deksel. Snipper de ui en knoflookteentjes fijn en fruit ze in een beetje olie tot de ui zacht en glazig  wordt. Meng met de tomatenpuree, de linzen, de  tomatenblokjes, het bouillonblokje, de crème fraîche en het water. Breng op smaak met honing, balsamicoazijn, oregano, basilicum, zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat de saus 25 minuten trekken op een laag vuur. Roer af en toe en verdun meer water indien nodig.

Kook de pasta in gezout water in 3-5 minuten gaar.

Serveer de vers gekookte pasta met de saus en met vers geraspte Parmezaan.

Ingrediënten
  • 1 pak Risenta Fettuccine van Sojabonen
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik linzen (ca. 300 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 g crème fraîche
  • 3 dl water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Olijfolie om in te bakken
  • Parmezaanse kaas voor het serveren