LASAGNE MET GEROOKTE ZALM EN SPINAZIE

  • Tijd: 45min
  • Aantal personen: 4

Bereidingswijze:

Fruit de gesnipperde knoflook en uien in olie tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de gehakte spinazie toe. Voeg tenslotte de in reepjes gesneden gerookte zalm toe en  breng op smaak met zout en peper.
Saus:
Kook het water en voeg de bouillon toe, klop de roomkaas er doorheen. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, peper en zout. Bind met maïzena tot het een romige consistentie wordt.

Vet een ovenschaal in en leg afwisselend een laagje spinazie, een laagje lasagnebladen en een laagje saus. Herhaal dit nog een keer, zorg dat je eindigt met de saus. Strooi de geraspte kaas erover en bak op 200 graden gedurende ongeveer 30 minuten tot het een mooie goudbruine kleur heeft. Serveer met een lekkere tomatensalade.

Ingrediënten
  • 1 pak Risenta lasagnebladen van sojabonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g spinazie (vers of diepvries)
  • 200 g gerookte zalm
  • zout en peper   
  • saus:
  • 7 dl water
  • 1½ blokje groentebouillon
  • 200 g verse roomkaas
  • citroenrasp van een ½ citroen
  • Maïzena
  • 200 g geraspte kaas